IRtoura

Hová tűntek a Minireceptek?

Avagy hogyan tovább?!

2017. szeptember 15. - IRtoura

Nyár elején belekezdtem itt a blogon egy heti rendszerességgel megjelenő bejegyzéssorozatba, ami a Minireceptek címet viselte. A kezdeti lelkesedésem hamar alább hagyott, mivel egyrészt fárasztó volt minden héten több olyan új receptet is produkálni, ami hasznos lehet az olvasóimnak. Másrészt "sűrű" életvitelem mellett - volt ugye az a nyári kihívás, ami mellé még egy kiskihívást is elindítottam (ezekről ITT olvashatsz) - nem jutott időm a heti fix bejegyzésekre. Harmadrészt, és úgy gondolom, ez a legnyomósabb érv: amíg a Minirecepteket írtam, igazi, jól átgondolt, kiszámolt szénhidrátértékekkel ellátott, teljes értékű recept nem került fel a blogra.

we_are_having_a_baby_girl.jpg

Eredetileg azért kezdtem a Minirecepteket írni, hogy azoknak is ötletet és útmutatást adjak az IR-barát étkezéshez, akik nem tagjai a facebooknak és instagramnak. A közösségi oldalakon ugyanis naponta láthatnak tőlem fényképeket, rövid leírásokat a követőim. Azonban rá kellett jönnöm, hogy nem tehetek mindenki kedvére.

A korábbi Minireceptek részeket itt találjátok:

20. hét

21. hét

22. hét

23. hét

24. hét

25. hét

26. hét

+ Egy titkos infó: az alábbi facebook posztomban megemlítettem azt a tervemet, miszerint nem csak heti (ez lett volna a Minireceptek), hanem havi gyakorisággal megjelenő állandó blogbejegyzéseim is lesznek. Most már elárulom, hogy szerettem volna a facebook-os képeimből és így az egészségtudatos életvitelemről havi összefoglalókat írni. Ez szintén azoknak szólt volna legfőképp, akik a közösségi oldalakon nem követnek. Egyelőre azonban (amíg a blogírás  csak hobbi, és a főállásomban mással kell foglalkoznom) ezt sem valósítom meg. A későbbiekben talán sor kerülhet még rá.

lelkes.png

És hogy hogyan tovább? Sosem unatkozom, mindig ügyködöm valamin. Ezeket a projekteket főként kihívások formájában prezentálom. A legújabb a szeptember 18-án kezdődő "IRtoura leszokom a cukorról!" kihívás. Ha még nem hallottál volna róla, ebben a videóban mesélek róla pár dolgot:

Amit mindenképp érdemes tudni - és ez a videóban is elhangzik - , hogy NEM örök életre szóló édességmegvonást jelent, aszkéta módjára. Csupán arra teszek kísérletet, hogy a folytonos cukoréhségemet (amit mostanában minden étkezés után érzek) jelentős módon csökkentsem azáltal, hogy "elszoktatom" magam az édességtől. Így már nem is hangzik olyan őrülten/félelmetesen, ugye? Amikor vége lesz a kihívásnak, ismét megengedem magamnak olyan édességek fogyasztását, amik az egészségtudatos életmódomba beilleszthetőek. Úgy gondolom, nem csak engem érint a cukor utáni sóvárgás problémája, ezért a vállalkozó kedvű, bátor olvasóimat is arra buzdítom, csatlakozzanak a kihíváshoz, hiszen együtt, egymást segítve sokkal könnyebb meghoznunk ezt a döntést és elérni a célt.

Létrehoztam egy zárt facebook csoportot, "IRtoura leszokom a cukorról" néven, azzal a céllal, hogy akik valóban komoly elhatározást hoznak, és szeretnének velem együtt leszokni a cukorról, azok virtuálisan találkozhassanak, kapcsolatba kerülhessenek egymással. A csoportban kérdéseket teszünk fel, megoldásokat keresünk, építő jellegű beszélgetéseket kezdeményezünk. Recepteket cserélhetünk, megoszthatjuk ötleteinket, élményeinket, tapasztalatainkat, a kihívással kapcsolatos érzéseinket és gondolatainkat.

Ezt a blog facebook oldalán nem tudjuk megtenni, mert technikai adottságainál fogva főként egyirányú kommunikációt tesz lehetővé: én beszélek, ti olvastok. A csoportban azonban bárki bármikor hallathatja a hangját, nem kell engedélyt kérni, minden csoporttag érvényesülhet, és szeretném is, hogy érvényesüljön.

A kihívás nem saját találmányom, hanem Sarah Wilson: I quit sugar (magyar cím: Leszoktam a cukorról) című könyve ihlette, ez alapján megyünk végig a 8 hetes programon*. A  szerző ajánlásait egy kicsit közelebb hoztam a saját életemhez, és igyekeztem olyan feladatokkal, tanácsokkal megtoldani, amik a követőim számára is reálisnak, a saját életükbe beilleszthetőnek ígérkeznek. Ezidáig készítettem a 8 hetes programról egy munkafüzetet, és egy edzésterv naptárat, amiket a zárt csoport dokumentumtárában elhelyeztem, és ezek a csoport tagjai számára bármikor elérhetők, ingyenesen letölthetők. A blogon és nyilvánosan nagy vonalakban beszámolok majd a kihívás állásáról (hogy hol tartok éppen), de konkrétumokat csak a zárt csoporton belül árulok el.

* A szerzői jogok miatt nem szívesen tárnám a teljes programot nagyközönség elé, ezért is a zárt csoport megoldás.

Többet erről nem is beszélnék, hiszen akik szeretnének a közösséghez csatlakozni, már megtették, vagy még mindig megtehetik a lenti linkeken:

Facebook oldal: http://www.facebook.com/IRtoura

Zárt facebook csoport: http://www.facebook.com/groups/350682655373843

A kihíváshoz kapcsolódó esemény: http://www.facebook.com/events/720385938149298

irtoura_leszokom_a_cukorrol_1.jpg

Zárszóként annyit mondanék még, hogy a cukorról való leszokástól NE félj! Ha Te is gondolkozol rajta, akkor most jött el a legalkalmasabb idő, hogy megtedd! Hajtson a kíváncsiság, a kísérletezőkedv, legyen ez erősebb a bizonytalanságnál. Időközben ha meggondolnád magad, nem tilos kiszállni, de legalább elmondhatod magadról, hogy kipróbáltad és nem tetszett! A projekthez csatlakozással (minden része INGYENES, a bloggal nem folytatok semmilyen bevételszerző tevékenységet) nem csak az lehet a nyereményed, hogy leszoksz a cukorról és egészségesebb leszel, hiszen járulékos haszon, hogy tanulsz is valamit magadról, a testedről, és rájössz: IGENIS KÉPES VAGY RÁ!

Remélem, Téged is megtalállak majd a kihívás résztvevői között, kicsivel egészségesebben! ;)

heart-2354637_1920.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irtoura.blog.hu/api/trackback/id/tr6512690597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása