#joghurt #alma #zabpehely #IRtourafinom

2018. augusztus 13. - IRtoura

38191589_513121005797196_664433472210731008_n.jpg_559x397

irtoura_blog készítette ezt a képet.

4+1 YouTube csatorna, amit érdemes követni

Tavaly nyáron IRtoura rá voltam pörögve a gasztrovideókra. Találtam is néhány YouTube csatornát, ami különböző okok miatt a kedvencemmé vált. Ezt a pár csatornát szedtem most össze, hogy megosszam Veled az élményt. Igazi nyári, lazulós, videózós napokhoz/estékhez ajánlom, amikor a hőség miatt ugyan a konyhába nem tennéd be a lábad, de egy kis motiváció, inspiráció jól jöhet, és új erőre kaphatsz! ;)

Elöljáróban csak annyit, hogy mindegyik YouTuber külföldi, ezért egyikük sem kifejezetten IR-barát ételeket készít a videóiban (a 160 grammos CH-diéta ugyanis csak nálunk létezik). Ugyanakkor mindegyikük az egészséges táplálkozásra törekszik, és szeretnének jó példát mutatni az internetes ajánlások útvesztőiben. És ami még nagyon lényeges, hogy a felhasznált alapanyagok 98%-a nálunk is megtalálható, könnyen beszerezhető - nem úgy, mint azt egyes nagyhírű magyar mesterszakácsok főzős műsoraiban látni szoktam. A videók angol nyelvűek, de megértésükhöz nem szükségeltetik felsőfokú nyelvtudás (ezért is szeretem őket annyira).

raspberry-2023404_1920.jpg

A fenti kép forrása: http://www.pixabay.com/hu/m%C3%A1lna-bogy%C3%B3-ny%C3%A1r-closeup-2023404/

 

1. Pick up limes

 • honlap: http://www.pickuplimes.com
 • különlegessége: vegán
 • Sadia Badiei, dietetikus videocsatornája, aki Kanadában tanult, jelenleg pedig Hollandiában él
 • nemcsak receptekkel lát el, hanem életmód tanácsokkal is, hogy egyszerűbb, rendezettebb legyen mindennapi létezésünk
 • a videói alatt feltünteti a weboldalára vezető linkeket, amin a pontos recepteket érhetjük el szöveges formában
 • bento box*-os videói miatt kaptam rá a csatornára (* a bento japán egytálétel, amit hagyományosan bento dobozból fogyasztanak. Ilyen ételhordót nálunk is lehet kapni, vagy rendelhetünk külföldi oldalakról: egy tálban több rekesz van, így a különböző fogásokat egymás mellett, egymástól elválasztva, kis helyen tárolhatjuk -> nagyon praktikusnak tartom)

2. The Happy Pear

 • honlap: http://www.thehappypear.ie
 • egy ír ikerpár, Dave & Steve gasztrocsatornája
 • különlegessége: szintén a növényi alapú táplálkozás hívei
 • több üzletük, vendéglátóipari egységük van Írországban, illetve az Egyesült Királyságban is fellelhetők
 • többségében főételeket készítenek
 • nemcsak recept videóik vannak, hanem utazós vlogjuk is

3. keepupwithliv

 • blog: http://www.welloro.com
 • Olivia Maire vlogja
 • különlegessége: gluténmentes, tejmentes és vegán recepteket is találunk a videói között
 • küldetése, hogy megmutassa, rohanó világunkban hogyan tudunk könnyen, gyorsan és olcsón is egészségesen élni illetve étkezni

4. Goodful

 • honlapot nem találtam a csatornához
 • vegyesen található mindenféle téma a videók között: egészséges receptek, tornagyakorlatok, DIY ötletek - de ezek kategóriák szerint vannak felsorakoztatva, nem kell köztük céltalanul bolyongani
 • a videókon narráció nélkül, a hosszadalmasabb részeknél felgyorsítva láthatjuk az ételek elkészítésének módját, zenei kísérettel, szöveges instrukciókkal
 • a leginkább azt kedvelem ebben a csatornában, hogy ötletesek a tartalmai

+1 Akis Kitchen

 • honlap: http://www.akispetretzikis.com/en/kitchen-lab
 • egy kicsikét kakukktojás az előzőekhez képest: nem azért követem, mert egészséges receptek elkészítésére törekedne, hanem az alapötletek, a videók hangulata, a szakács stílusa (irtó cuki akcentusa <3) miatt, és mert szerelmem Görögország
 • Akis Petretzikis, görög séf készíti a videókat, ezért tipikus görög recepteket is találunk a repertoárjában
 • másik csatornáját Akis Petretzikis néven találod meg: itt görögül beszél, ezért aki nem ismeri a nyelvet, annyira nem tud profitálni belőle (és az akcentust sem hallhatjuk)

Remélem, tetszett a válogatás, és Te is annyira rákattansz majd ezekre a YouTube videókra, mint én egykor. Amíg a bejegyzés megírásához összegyűjtöttem az anyagot, én is nehezen tudtam haladni, mert egyetlen videó megtekintése sosem elég. Te ismersz a fentiekhez hasonló videocsatornákat, amikről úgy gondolod, érdemes rájuk feliratkozni? Oszd meg az IRtoura blog olvasóival, követőivel az észrevételed! Találkozzunk a következő bejegyzésemnél is, kicsivel egészségesebben! ;)

Anyapara

Avagy félelmeim a közelgő szüléssel kapcsolatban

Mostanában, ahogy közeleg a szülés várható időpontja, egyre nehezebben sikerül éjszakánként elaludnom. Sokáig számítógépezek - mert az agyam ilyenkor már semmilyen értelmes tevékenységre nem használható, a párom alszik, ezért nem szeretnék zajongani, a kisszobában lévő erőtlen lámpafény mellett borzalmasan megterhelő a szemeimnek az olvasás... A nappalok könnyebbek, mert akkor elfoglalom magam mindenfélével: tudok takarítani, főzni, pakolászni, rendezkedni, olvasni, sétálni, beszélgetni a családdal, barátokkal, orvosi vizsgálatokra járkálni - tulajdonképpen egész sok teendőm van.

Esténként az agyam felpörög, és ezzel együtt a pocaklakó is tornázni kezd általában.

Hogy félek-e a szüléstől? Elsőre azt mondanám: IGEN! De miért is?

pregnant-woman-1910302_1920.jpg

A fenti kép forrása: https://pixabay.com/hu/terhes-n%C5%91-terhess%C3%A9g-terhes-has-1910302/

 

1. Mert váratlan és bizonytalan.

Mármint az biztos, hogy be fog következni, de az időpontja meglepetés. A szülés várható napja csak egy dátum, egy viszonyítási alap, amihez képest akár több hét eltérés is lehet (esetemben maximum 2, mert a 38. héten járok, tehát előbb nem jöhet, ellenkező esetben pedig - ha nagyon jól érezné magát odabent a babó - a 42. hétnél biztosan nem hagyják tovább túlhordani a picikét). Ebből a szempontból nem is igazi félelemről beszélnék, hanem izgatottságról. A várakozás egyben öröm is, de bármikor komolyra fordulhat a dolog.

2. Nem tudom, honnan fogom tudni, hogy "ez már az!".

Megint csak a bizonytalanság. Hogyan fog megindulni a szülés? Elfolyik a magzatvíz? Rendszereződnek a fájások? Az előbbi rendben is lenne, azt azért csak-csak észreveszem, ha nagyobb mennyiségű folyadék szabadul ki a testem alsó feléből. De a fájások? Mit kell éreznem? Egyáltalán mennyire fáj? Persze azt mondják, hogy rettenetesen, és biztosan felismeri az ember, de olyat is olvastam, hogy valaki nem volt tudatában annak, hogy ezek már az igazi fájások, mert eléggé erőtlenek voltak (és ez egyben a másik félelmem is, mert ebben az esetben dönthet az orvos a császározás mellett, én azonban nagyon szeretnék természetes úton szülni).

A fájdalomküszöböm viszonylag magas. Gyakran előfordul, hogy lila foltokat találok magamon, és azon gondolkodom, ezeket mikor szerezhettem, mert egyáltalán nem rémlik, hogy valaminek nekimentem volna, beütöttem volna a karom/lábam/oldalam, fájdalmat éreztem volna, csak a nyomát látom napokkal később.

Azt mondják, első terhességnél a 16. hét környékén általában már érezheti belülről a kismama a baba mozgását. Én a 20. hét vége felé éreztem, akkor is csak azért, mert már nagyon idegesített, hogy még mindig semmi, borzasztóan koncentráltam, és talán bebeszéltem magamnak, hogy igen, most azt éreztem. Aztán az is lehet, hogy nem, de ez is olyan dolog, hogy első terhességnél honnan tudjam, pontosan milyen érzés a baba mozgása (mert a leírásokat elolvastam róla, de más elképzelni mint megtapasztalni). A fájásoknál vajon tudni fogom, hogy ez már a szülés jele? Bizonytalanság.

3. Az internet teli van rémtörténetekkel, negatív szülésélményekkel.

Benne voltam egy facebook csoportban, ahol kisbabájukat idén nyárra váró nők oszthatták meg egymással a várandósság, a szülés és a szülés utáni időszak élményeit. Pár hétig vettem részt csupán a csoport életében, mert iszonyatosan frusztrált, hogy mindenkinek minden baja van, ez fáj, az fáj, a szülés mindenkinek borzalmas, nem úgy mennek a dolgok, ahogy kellene.

Egyrészt szinte rosszul éreztem magam, hogy a többi nő tapasztalataival szemben nekem problémamentes a várandósságom (kopp-kopp-kopp). Nem fájt semmim, jól aludtam (akkor még...), az elején sem voltak rosszulléteim, bírtam a munkát, nem igazán fogott ki rajtam a terhesség, nem volt teher - és még most sem az.

Másrészt elkezdtem félni a komplikációktól, magától a szüléstől.

Harmadrészt nem tetszett a csoporttagok egy részének hozzáállása a gyermekváráshoz. Tegnap este, amikor belekezdtem ebbe a bejegyzésbe, egy példát is írtam ide. De aztán rájöttem, hogy annak ellenére, mennyire általános a téma, mégis bántónak, durvának és ítélkezőnek tűnhet, amit megosztok róla. Ezért inkább röviden csak annyit említenék, hogy a csoportban lehetőség volt igazi, hozzáértő szakembereket kérdezni az aggályainkról. Az elszomorító az volt számomra, hogy szívesebben fogadták meg a kismamák azokat a ajánlásokat, amiket más - sok esetben szintén első gyermeküket váró anyukák - tanácsoltak, és fontosabb volt a "hogy könnyebb/kényelmesebb nekem", mint a "hogy lesz jobb a gyermekemnek". Természetesen mindenkinek szíve joga eldönteni, kire hallgat...

Ha ezzel valakit megbántok, akkor elnézést kérek, tényleg nem szándékom az ítélkezés, hiszen én is első kisbabámat várom, gyakorlati tapasztalatom nincs erről az egészről. Mindössze annyit tudok tenni, hogy igyekszem mindennek előzetesen utánajárni, és mérlegelni, mi szolgálja leginkább a gyermekem érdekét.

nevtelen_terv_7.jpg

+1 "A pici pocak dilemma"

A várandósságom utolsó hónapjáig minden orvos rémülten kereste a pocakomat - ugyanis még 7 hónapos terhesen is úgy néztem ki, mint aki maximum a 4-5. hónapban van. Eleinte még vicces volt és örültem is, hogy nem váltam hirtelen bálnává - bocs a kifejezésért. A vége felé azonban már zavart. Mert hiába tudom, hogy a legutóbbi ultrahang és nőgyógyászati vizsgálat adatai szerint a magzat kb. akkora, amekkorának lennie kell (a buksija pár nappal van lemaradva, a combcsontja viszont hosszabb, a becsült súlya teljesen normális, a szívhangja is tökéletes, mint abban a bizonyos nagykönyvben, ahogy azt az orvosom mondta), mégis ott motoszkál bennem egy gondolat: ugye nincs semmi baj, ugye jól fejlődik? Hozzá kell tennem, hogy széles a csípőm, és a babavárás előtt sem voltam csontsovány, ezért tulajdonképpen normálisnak is tekinthető esetemben a pici pocak, de amikor egészségügyi szakemberek kérdőjelezik ezt meg, akkor úgy gondolom jogosnak tekinthető az aggodalmam.

nevtelen_terv_6_1.jpg

És hogy valami jó is legyen a végére: alapvetően pozitív beállítottságú, optimista embernek tartom magam. Nemcsak az egészség, az életmód területén, hanem másban is igyekszem tudatos lenni: a személyiségem alakításában, a dolgokhoz való viszonyulásomban, a gyermekvárásban, s majd a gyermeknevelésben.

Nagyon sok előadáson, rendezvényen részt vettem a várandósság alatt, és odafigyelek arra, hogy az információim hiteles forrásból származzanak. A szoptatással kapcsolatban a laktációs tanácsadókra, szülésznőkre, a hozzátáplálás ügyében táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberekre, orvosokra és természetgyógyászokra, a gyerekek érzelmi intelligenciájának fejlődése-fejlesztése témában pszichológusokra, pszichoterapeutákra, védőnőkre, egy szó mint szász - számomra hiteles szakemberekre hallgatok.

Ezért úgy döntöttem, nem hagyom elbizonytalanítani magam, és felülkerekedek a félelmeimen. Pár napja már arra fókuszálok inkább, milyen csodálatos dolgok várnak rám, ránk, családként. Ezt a bejegyzést azzal a szándékkal írtam, hogy megosszam Veled a félelmeimet, érzéseimet, az életszemléletemet. Hiszen ha hasonló cipőben jársz mint én (kismama vagy, vagy éppen tervezitek a pároddal/férjeddel a gyermekvállalást), hasznos olvasmány lehet számodra ez. Az interneten hajlamosak vagyunk a sok véleményből és élményből csak a rosszakat felfedezni. Azonban nem hagyhatjuk, hogy ez megrémítsen és ok nélkül elkeserítsen, rettegésre késztessen.

Nagyon fontos az, hogyan viszonyulunk a dolgokhoz, milyen lencsén keresztül szemléljük a világot. Ha Te is hajlamos vagy a sötét viharfelhőket hamarabb észrevenni, mint a mögöttük megbújó napot, akkor inkább gyorsan vedd elő a szivárványos napszemüvegedet, és programozd át magadban a félelmeidet! ;) Anyakalandra fel!

Segítségként itt egy pozitív dal (nagy kedvencem a színházi nézőteres korszakomból):

Házi készítésű TK ravioli

Több recept feltöltését is ígértem már (régebben és nem olyan régen egyaránt) - ezek közül a teljes kiőrlésű raviolit már kértétek is tőlem. Kezdjük akkor ezzel! :)

Raviolit az életmódváltásom előtt is készítettem, akkor még finomlisztből. Volt egy alaprecept, amit használtam, és "IR-barátosítottam". Itt találjátok, videó formájában: https://www.youtube.com/watch?v=QgSl0kR_fcI

Ebben a bejegyzésben a tészta receptjét írom le, hiszen maga a ravioli többféle töltelékkel és szósszal elkészíthető: lehet húsos, gombás vagy zöldséges, paradicsomos, tejszínes, sajtos... csak a fantázia/kreativitás és az ízlés szabhat határt. Kísérletezz bátran!

Azt azért elárulom, hogy én darált hússal és gombával töltöttem (kevés olajon készre pirítottam/pároltam őrölt piros paprikával, sóval és borssal, majd az egészet bedobtam az aprítóba, hogy könnyebb legyen tölteni, ne potyogjanak ki a nagy gombaszeletek). Oregánós-bazsalikomos paradicsomszósszal és sajttal tálaltam.

nevtelen_terv_5.jpg

A tészta hozzávalói:

 • 350 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
 • 150 gramm fehér tönkölyliszt
 • 1 csipet só
 • 5 db közepes méretű tojás

1. A fenti hozzávalókat a robotgép táljába adagolom és elkezdem összekeverni. A végén még kézzel is dagasztom egy kicsit.

2. Fél órára hűtőbe teszem a tésztát (ez idő alatt elkészíthető a szósz és a töltelék).

3. A fél óra leteltével kisebb adagokra szedem a tésztát - mert egyszerre nem férne el a nyújtódeszkán. Tésztanyújtó szerkezet hiányában (meg egyébként is) egy ügyes kis szilikonos sodrófa segítségével leheletvékonyra nyújtom a tésztát - de tényleg, amilyen vékonyra csak tudom. Alul-felül lisztezni szoktam, hogy ne ragadjon a felülethez, főleg mert zsiradék sincs benne.

nevtelen_terv_3.jpg

4. Pohárral (mert nincs pogácsaszaggatóm, bocsesz! És mert a célnak tökéletesen megfelel...) köröket szaggatok a tésztából. 

* Egy kis intermezzo: az én emlékeimben ennek a tésztának a szögletes változata a derelye, amit nagymamám mindig krumplipürével töltött, aztán tejföllel és jómagam trappista sajttal fogyasztottam csemeteként. Máshol a baracklekvárral töltött változat is elterjedt volt, amiért én sohasem rajongtam. Emiatt nálam a ravioli kerek - jobban mondva töltötten már félkör alakú. Pont.

5. A korongok közepére kevéske tölteléket halmozok. Közben ki fogod tapasztalni, mennyi a megfelelő mennyiség. ami elegendő az ízélményhez, de még összezárható tőle a tészta, főzés közben nem folyik ki.

6. Ezután a körök szélét vízzel körbekenem egy ecset közreműködésével - ettől fog ügyesen összeragadni a raviolink. A tésztakorong egyik felét a másikra hajtom (ezt nem tudom szebben, érthetőbben megfogalmazni, de a lenti képeken látható), és a széleket kézzel majd villával lenyomkodom.

nevtelen_terv_6.jpg

nevtelen_terv_1_1.jpg

nevtelen_terv_2_1.jpg

33522859_10209191968434826_6023809009801232384_n.jpg

7. Amikor már egy jókora adag tészta elkészült, nagy fazékban sós vizet forralok, forrás után alacsonyabb fokozatra állítom a tűzhelyen a lángot, majd jó pár darab tésztát addig főzök, amíg feldobják magukat a víz tetejére (+ 1-2 perc, hogy tuti nem maradjon nyers- ugyanakkor arra is vigyázz, hogy ne főjön szét!).

8. Szűrővel kiszedem és már kész is. A szószba most is beleforgathatod vagy meglocsolhatod tálaláskor (én az utóbbi módszert választottam).

+ egy tipp: ha csak tálaláskor szeretnéd a szósszal leönteni a raviolit, akkor vagy a tészta főzővízébe, vagy már leszűrést követően tegyél egy picike olívaolajat a tésztácskákhoz, különben összeragadnak.

Mint láthatod, nagyon kevés alapanyag szükségeltetik a ravioli tésztájához, azonban arra mindenképp készülj fel, hogy nem kevés időt fogsz vele a konyhában tölteni. Összegyúrni könnyű, de a nyújtás, töltögetés, kenegetés, hajtogatás eléggé pepecselős munka, ami sokáig tart és az én türelmi szintemhez képest idegőrlő. Csak ráérős hétvégékre ajánlom a ravioli készítést, akár több fázisban. Na most jól meghoztam a kedved! :D

A fenti adagból 75 db raviolim lett, ami összesen 357,2 g szénhidrátot tartalmaz. Egy db raviolitészta CH-értéke 4,76 g, az alábbiak szerint*:

TK tönkölyliszt: 255, 5 g CH (73 g CH/ 100 g)

Fehér tönkölyliszt: 101,7 g CH (67,8 g CH/ 100 g)

Tojás: nem számolós

Só: nem számolós

Ne feledkezz meg az általad választott töltelék és szósz szénhidrát tartalmának számolásáról sem!

**Az általam feltüntetett szénhidráttartalom forrása a termékek csomagolása. Amennyiben nem volt csomagolás, elsősorban a www.hazipatika.com oldal tápanyagtáblázatait használtam vagy korábbi jegyzeteimet.

Amennyiben rászánod magad a ravioli elkészítésére, oszd meg velem tapasztalataidat az elkészítéssel és az eredménynel kapcsolatban! Férfiak meghódítására egyébként kiváló étel, az én párom legalábbis értékeli a rászánt időt és az IRtoura finom végeredményt, az ízélményt. Főként akkor tudod ezt a hatást elérni, ha ritkán készítesz ilyesmit, így kuriózumszámba megy. Jó étvágyat a teljes kiőrlésű változathoz, kicsivel egészségesebben! ;)

nevtelen_terv_4.jpg

Ananászos kókuszos fagylalt/jégkrém a Meglepetés Mentes Konyha 5. különszámából (Vrábel Krisztina 160 grammos CH-diétába illeszthető receptje)

36855496_959231974248236_2721307651160932352_n.jpg_640x800

irtoura_blog készítette ezt a képet.

Mit ettem ma?

#mit_ettem_ma - 2018.06.25-28.

Több hét kihagyás után úgy döntöttem, hozok még egy részt a #mit_ettem_ma sorozathoz. Az étkezési naplómat elnézve azonban arra jutottam, nem lehet számotokra túl érdekes. Mivel nem főzök minden nap új ételt, így van, hogy 2-3 napig is ugyanazt a főételt esszük. A reggelivel próbálok variálni, de a köztes étkezésekre nincs mindig időm vagy kedvem új dolgot készíteni, így ezek is olyan egyhangúak lettek.

Így inkább rendszertelenül fogom egy-egy étkezésem - recepttel vagy anélkül - megosztani Veletek, itt a blogon vagy facebookon vagy instagramon. Érdemes mindhárom felületen követni, mert nem ugyanazokat a tartalmakat és képeket töltöm fel mindenhova. A "mit_ettem_ma" hashtagre keresve megtaláljátok majd ezeket a bejegyzéseket.

Lássuk akkor  a menüket! :)

Hétfő:

REGGELI: TOJÁSRÁNTOTTA SZALONNÁVAL, UBORKA-PARADICSOM SALÁTÁVAL, ROZSOS KENYÉRREL

TÍZÓRAI: GULLÓN KEKSZ, WAWEL CSOKI, KÓKUSZTEJES KÁVÉ

EBÉD: ZÖLDSÉGFASÍRT ZÖLDBABOS BULGURRAL, TZATZIKI SALÁTÁVAL, 100%-OS GYÜMÖLCSLÉ

UZSONNA: GÖRÖGDINNYE (IR-eseknek nem ajánlott, vagy csak óvatosan, mivel nagyon kis mennyiség belőle rövid időn belül feltornázza a vércukorszintet, aztán le is süllyed, és nehéz a következő étkezésig kibírni)

VACSORA: SZALÁMIS SZENDVICS SAJTKRÉMMEL, TZATZIKI SALÁTÁVAL, 100%-OS GYÜMÖLCSLÉ

36825364_10209414894047827_1484859774360092672_n.jpg

Kedd:

REGGELI: SÜLT VIRSLI SÜLT PARADICSOMMAL, TZATZIKI SALÁTÁVAL, ROZSOS KENYÉRREL

TÍZÓRAI: BUNDÁSALMA, 100%-OS ALMALÉ (a bundásalmát anyukám készítette, cukormentesen, TK lisztből, én pedig fahéjas eritrittel szórtam meg)

EBÉD: ZÖLDSÉGFASÍRT ZÖLDBABOS BULGURRAL, TZATZIKI SALÁTÁVAL, REGGELI MARADÉK VIRSLIVEL, WAWEL CSOKI

UZSONNA: GÖRÖGDINNYE, NEKTARIN

VACSORA: BUNDÁSALMA

36737299_10209414895007851_1180179454421368832_n.jpg

Szerda:

REGGELI: ZÖLDSÉGFASÍRT ÚJRAGONDOLVA (lapcsánkásítottam) TZATZIKI SALÁTÁVAL ÉS SAJTTAL

TÍZÓRAI: HÁZI BARACKOS JOGHURT ZABPEHELLYEL ÉS KORPOVIT KEKSSZEL

EBÉD: TOJÁSOS LECSÓ KOLBÁSSZAL, ROZSOS KENYÉRREL

UZSONNA: TRÓPUSI MANGÓS SMOOTHIE (Costa Coffee  - nagyon finom volt, de nem tudom sajnos, hogy volt-e benne cukor)

VACSORA: TOJÁSOS LECSÓ KOLBÁSSZAL, ROZSOS KENYÉRREL, NEKTARIN

36845898_10209414893487813_8743429202671304704_n.jpg

Csütörtök:

REGGELI: SÜLT VIRSLI TZATZIKI SALÁTÁVAL, SAJTTAL, ROZSOS KENYÉRREL

TÍZÓRAI: TEJESKÁVÉ, GULLÓN KEKSZ

EBÉD: ZÖLDSÉGES-SONKÁS TÉSZTA, HÁZI MEGGYLÉ, NEKTARIN

UZSONNA: HÁZI GRAPEFRUIT JOGHURT ZABPEHELLYEL, BUNDÁSALMA

VACSORA: ZÖLDSÉGES-SONKÁS TÉSZTA, KAKAÓ (tésztát egyébkét heti egyszer szabadna enni - itt megint előjön az a probléma, hogy ehhez minden nap főznöm kellene)

36803884_10209414894167830_2329613149231120384_n.jpg

És még néhány kimaradt kép az elmúlt időszakból:

Szafi Free vaníliás chia magos quinoa kása nektarinnal (a csomagolás hátoldalán olvasható recept szerint elkészítve)

36870945_10209414894967850_2039568346965344256_n.jpg

Saját készítésű vaníliafagyi Gullón keksszel (a fagyi receptjéről egy facebook bejegyzésben írtam, itt)

nevtelen_terv_2.jpg

Tejfölös-gombás csirke zöldbabos bulgurral, kovászos uborkával

nevtelen_terv_1.jpg

Török Eszter-féle tönkölyös korpás párnácska, a dietetikus "Viszlát, cukor és fehér liszt!" című könyvéből (Nem ez életem leggusztusosabb képe, de tényleg nagyon finom ám! Nálam a töltelék: tejföl, füstölt sajt, majorannás csirkesonka, paradicsom, paprika.)

nevtelen_terv.jpg

Tepsis húsos tészta - amiről szintén nem sikerült előnyös képet készítenem, semmilyen szögből, de ez is IRtoura finom! ;)

36814424_10209414895927874_4936139375659450368_n.jpg

Amennyiben kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban, vagy szeretnéd véleményed megosztani, azt megteheted hozzászólás vagy privát üzenet formájában itt vagy a facebook ill. instagram közösségi oldalakon. Elérhetőségeimet a "Rólam" menüpont alatt találod.