Több hét kihagyás után úgy döntöttem, hozok még egy részt a #mit_ettem_ma sorozathoz. Az étkezési naplómat elnézve azonban arra jutottam, nem lehet számotokra túl érdekes. Mivel nem főzök minden nap új ételt, így van, hogy 2-3 napig is ugyanazt a főételt esszük. A reggelivel próbálok variálni, de a köztes étkezésekre nincs mindig időm vagy kedvem új dolgot készíteni, így ezek is olyan egyhangúak lettek.
Így inkább rendszertelenül fogom egy-egy étkezésem - recepttel vagy anélkül - megosztani Veletek, itt a blogon vagy facebookon vagy instagramon. Érdemes mindhárom felületen követni, mert nem ugyanazokat a tartalmakat és képeket töltöm fel mindenhova. A "mit_ettem_ma" hashtagre keresve megtaláljátok majd ezeket a bejegyzéseket.
Lássuk akkor a menüket! :)
Hétfő:
REGGELI: TOJÁSRÁNTOTTA SZALONNÁVAL, UBORKA-PARADICSOM SALÁTÁVAL, ROZSOS KENYÉRREL
TÍZÓRAI: GULLÓN KEKSZ, WAWEL CSOKI, KÓKUSZTEJES KÁVÉ
EBÉD: ZÖLDSÉGFASÍRT ZÖLDBABOS BULGURRAL, TZATZIKI SALÁTÁVAL, 100%-OS GYÜMÖLCSLÉ
UZSONNA: GÖRÖGDINNYE (IR-eseknek nem ajánlott, vagy csak óvatosan, mivel nagyon kis mennyiség belőle rövid időn belül feltornázza a vércukorszintet, aztán le is süllyed, és nehéz a következő étkezésig kibírni)
VACSORA: SZALÁMIS SZENDVICS SAJTKRÉMMEL, TZATZIKI SALÁTÁVAL, 100%-OS GYÜMÖLCSLÉ
Kedd:
REGGELI: SÜLT VIRSLI SÜLT PARADICSOMMAL, TZATZIKI SALÁTÁVAL, ROZSOS KENYÉRREL
TÍZÓRAI: BUNDÁSALMA, 100%-OS ALMALÉ (a bundásalmát anyukám készítette, cukormentesen, TK lisztből, én pedig fahéjas eritrittel szórtam meg)
EBÉD: ZÖLDSÉGFASÍRT ZÖLDBABOS BULGURRAL, TZATZIKI SALÁTÁVAL, REGGELI MARADÉK VIRSLIVEL, WAWEL CSOKI
UZSONNA: GÖRÖGDINNYE, NEKTARIN
VACSORA: BUNDÁSALMA
Szerda:
REGGELI: ZÖLDSÉGFASÍRT ÚJRAGONDOLVA (lapcsánkásítottam) TZATZIKI SALÁTÁVAL ÉS SAJTTAL
TÍZÓRAI: HÁZI BARACKOS JOGHURT ZABPEHELLYEL ÉS KORPOVIT KEKSSZEL
EBÉD: TOJÁSOS LECSÓ KOLBÁSSZAL, ROZSOS KENYÉRREL
UZSONNA: TRÓPUSI MANGÓS SMOOTHIE (Costa Coffee - nagyon finom volt, de nem tudom sajnos, hogy volt-e benne cukor)
VACSORA: TOJÁSOS LECSÓ KOLBÁSSZAL, ROZSOS KENYÉRREL, NEKTARIN
Csütörtök:
REGGELI: SÜLT VIRSLI TZATZIKI SALÁTÁVAL, SAJTTAL, ROZSOS KENYÉRREL
TÍZÓRAI: TEJESKÁVÉ, GULLÓN KEKSZ
EBÉD: ZÖLDSÉGES-SONKÁS TÉSZTA, HÁZI MEGGYLÉ, NEKTARIN
UZSONNA: HÁZI GRAPEFRUIT JOGHURT ZABPEHELLYEL, BUNDÁSALMA
VACSORA: ZÖLDSÉGES-SONKÁS TÉSZTA, KAKAÓ (tésztát egyébkét heti egyszer szabadna enni - itt megint előjön az a probléma, hogy ehhez minden nap főznöm kellene)
És még néhány kimaradt kép az elmúlt időszakból:
Szafi Free vaníliás chia magos quinoa kása nektarinnal (a csomagolás hátoldalán olvasható recept szerint elkészítve)
Saját készítésű vaníliafagyi Gullón keksszel (a fagyi receptjéről egy facebook bejegyzésben írtam, itt)
Tejfölös-gombás csirke zöldbabos bulgurral, kovászos uborkával
Török Eszter-féle tönkölyös korpás párnácska, a dietetikus "Viszlát, cukor és fehér liszt!" című könyvéből (Nem ez életem leggusztusosabb képe, de tényleg nagyon finom ám! Nálam a töltelék: tejföl, füstölt sajt, majorannás csirkesonka, paradicsom, paprika.)
Tepsis húsos tészta - amiről szintén nem sikerült előnyös képet készítenem, semmilyen szögből, de ez is IRtoura finom! ;)
Amennyiben kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban, vagy szeretnéd véleményed megosztani, azt megteheted hozzászólás vagy privát üzenet formájában itt vagy a facebook ill. instagram közösségi oldalakon. Elérhetőségeimet a "Rólam" menüpont alatt találod.