IRtoura

Kettlebell

Beszámoló az első kettlebell órámról

2017. augusztus 12. - IRtoura

Mostanában érdekelni kezdtek újabb fajta mozgásformák, amiket korábban még nem próbáltam. Az egyik ilyen a kettlebell. Szerencsére a Sugár Fitnessben kezdő változatban is elérhető (itt tudtok utánajárni), ami azért nagyon jó, mert elmagyarázzák és megmutatják az eszköz helyes használatát, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. A kettlebell-lel a célom a karizom erősítése, az "integető izmaim" eltüntetése. Mivel nagyon tetszett az óra, ezért biztos vagyok benne, hogy máskor is megyek még! :)

kettlebells-1677217_1920.jpg

Az órát alapos bemelegítéssel kezdtük, kettlebell nélkül. Ezt a részt mindenki egyszerre csinálta. A karokat, a vállakat és a lábakat igencsak megmozgattuk (egyebek mellett). Aztán kezdődhetett a móka. A legkisebb kettlebell 4 kg-os volt, de ezt mi - legelső órán járók - nem használtuk, csak a 6 kg-osat. Ezt két kézzel fogtuk, míg a 4 kg-os súlyokat akkor tudtuk volna hasznosítani, ha külön kézben fogunk egy-egy kettlebellt (a későbbiekben ilyen is lesz, ahogy a haladóknál láttam). Először kevésnek éreztem a 6 kg-ot, de aztán rájöttem, hogy elsőre elég ez, így legalább végig tudtam csinálni a gyakorlatokat.

Az edzést végig zenére végeztük. A teljesen kezdők és a gyakorlottabbak más-más feladatokat kaptak. A tanár (Kállai Etelka) mindenkire odafigyelt, kérdés esetén a haladóknak is megmutatta a mozdulatokat. Sok volt a kitörés és a guggolás. Meglepő, mennyi mindent lehet kezdeni egy (vagy két) kettlebell-lel. Volt fekvőtámasz pozícióból emelés, hasizom gyakorlatok és plank is. Az egész óra menetét itt most nem írnám le, ha érdekel ez a sport, rengeteg videót találsz az interneten. Azt azonban nem ajánlanám, hogy otthon magadtól kezdj bele a kettlebell-lel történő edzésbe, mert könnyen sérülés lehet a vége. Javaslom, hogy keress egy edzőt vagy egy csoportot, ahol megmutatják Neked az alapokat.

Egy kis ízelítő, hogy tudd, mire számíthatsz: https://www.youtube.com/watch?v=BZsqZTYlsek

Összességében tehát nagyon tetszett az első kettlebell órám. A karok és a lábaim is dolgoztak rendesen, a hasizomról nem is beszélve. Jó kis reggeli felfrissülés volt, vidáman távoztam a teremből. Az oktató továbbra is szimpatikus (gymsticken találkoztam korábban vele). Csak ajánlani tudom a kettlebellt!

Remélem, kedvet kaptál, hogy kipróbáld! Kipróbálok még egyéb mozgásfajtákat is, és hozok azokról is beszámolót, mindig egy kicsivel egészségesebben! ;)

20708352_1832475270398868_3823508161978207240_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irtoura.blog.hu/api/trackback/id/tr1312741964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása