Kedden még mindig rá voltam pörögve a cukkinire. El is fogyott a tartalékom, amit azóta természetesen már pótoltam! Mindig kell, hogy legyen itthon cukkini! ;)
Ezeket ettem kedden:
REGGELI: CUKKINIS TÓCSNI SAJTTAL ÉS TEJFÖLLEL, KÓKUSZTEJES KÁVÉ
TÍZÓRAI: SZAFI HAJDINÁS SAJTOS POGÁCSA, JOGHURTOS-MÁLNÁS JÉGKRÉM
- a pogácsákat a linken található recept alapján készítettem, azonban módosítottam rajta: a tésztához reszelt sajtot gyúrtam, sós aszat paradicsomot daraboltam, ezek miatt kevesebb sót és kókuszolajat használtam, mint amennyit a recept ír
- a Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverékből nekem már kevesebb volt itthon a szükséges mennyiségnél, ezért barna rizsliszttel pótoltam a hiányt, a megfelelő állag eléréséhez
- a joghurtos-málnás jégkrém leírását az előző "Mit ettem ma?" bejegyzésemben találod
EBÉD: MARADÉK CUKKINIS TÓCSNI, SZAFI VANÍLIÁS ZABPUDING RIBIZLIVEL
- a pudingot a Szafi Free vaníliás zabpuding porból készítettem, a csomagolás hátoldalán található recept szerint, amit ide kattintva is el tudsz olvasni
- a ribizlit pedig egyszerűen csak a tetejére szórtam
UZSONNA: ŐSZIBARACK, 100%-OS ALMA-MANGÓ-MARACUJA GYÜMÖLCSLÉ
- azért szeretem a Sió frissen préselt gyümölcsleveit, mert nem sűrítményből készülnek, ami az ízükön is érződik - mindenképp kóstold meg, ha még nem tetted idáig! ;)
VACSORA: CSICSERIBORSÓ FŐZELÉK, 100%-OS ALMA-MANGÓ-MARACUJA GYÜMÖLCSLÉ
- mindig a nehezebb utat választom: mivel száraz csicseriborsóból készítem a főzeléket, ezért már előző este be kell, hogy áztassam (a konzervet nem kellene, és a főzési ideje is rövidebb lenne)
- a leszűrt csicseriborsót aztán picivel több vízben felteszem főni
- nem rakok hozzá semmit, számolok azzal, hogy forráskor hab képződik a víz felszínén, amit leszűrök
- csak ezt követően fűszerezem: babérlevél, só, bors, esetleg kömény
- ha megpuhult a csicseriborsó, kolbászkarikákat dobálok a fazékba
- amíg összeérnek az ízek, a vöröshagymás-fokhagymás-zablisztes rántás is gyorsan elkészül
- teljes kiőrlésű kenyér fogyasztható mellé (én zabos abonettet ettem, mert az volt itthon - erről azonban tudnotok kell, hogy nem teljes kiőrlésű, hiszen nagyrészt kukoricadarát tartalmaz, így gyors felszívódású is egyben)
Egy kollázs a napi menümről:
Amennyiben kérdésed van a fentiekkel kapcsolatban, vagy szeretnéd véleményed megosztani, azt megteheted hozzászólás vagy privát üzenet formájában itt vagy a facebook ill. instagram közösségi oldalakon. Elérhetőségeimet a "Rólam" menüpont alatt találod.