A kihívás ötödik hetét rajtam kívül álló esemény nehezítette. A táplálkozási szokásainkban további szigorítást már nem kellett bevetnünk (ahogy a negyedik héten sem), azonban a saját életvitelemhez és az IR-barát táplálkozáshoz kicsikét érvágásnak éreztem, hogy ebédre nem tudtam főtt ételt fogyasztani. A munkahelyen ugyanis nem lehetett használni a mikrót. Nyilván rendelhettem volna minden nap ételt valamelyik IR-barát étteremből, azonban ott még nem tartok, hogy ezt a luxust anyagilag megengedhessem magamnak.
Így hát improvizáltam, valahogy így (most sincs túl sok fényképem):
A fenti képen: pirított magvak, sajt, olívabogyó.
A vacsorám sem cukormentes, sem IR-barát nem volt. :(
A fenti képen az ebédre és uzsonnára csomagolt elemózsiám látható. Lent a vacsorám.
A ciráta: extrudált cirokgolyó. Közben felfedeztem, hogy nem csak ebben a natúr változatban kapható, hanem -ugyanúgy mint a kölesgolyó - földimogyorós ízesítésben is.
Vasárnap Szafi Free lángos lisztkeverékből készítettem magamnak IRtoura finom reggelit:
Emellett két egészséges sós nassolnivalót is felélesztettem: az olívabogyós fetakrémet és a sós mogyoróvajat. Ez utóbbiból IRtoura finom köztes étkezés varázsolható, pofon egyszerűen: egy korpovit keksz egyik felét kend meg mogyoróvajjal, ragaszd össze egy üres korpovit keksszel, és tádám! :D Komolyan próbáld ki, szerintem elképesztően jó.
Vasárnap estére már "vadulni" kezdtem. A kihívásban ugyan csak a következő naptól engedélyezett a cukormentes üdítők fogyasztása, én már most ittam egy pici diétás kólát. Na de ez még mind semmi a 6. héthez képest.
Hamarosan elkészülök azzal a bejegyzéssel is. Addig is hajrá tovább a kihívásban, kicsivel egészségesebben! ;)