IRtoura

Heti tervező az életmódváltáshoz

2017. május 14. - IRtoura

A stresszről szóló bejegyzésemben említettem, hogy készíteni fogok egy táblázatot az életmódváltás - jobban mondva az időbeosztás tervezésének - megkönnyítése érdekében. A táblázatot az alábbi linkre kattintva tudod letölteni excel és word formátumban:

Táblázatok

dsc_0127.JPG

Nyugodtan variáld a Te igényeidnek megfelelően a táblázatot, hiszen ezek a saját életmódomhoz mérve készültek, nem biztos, hogy Hozzád ugyanígy passzolnak. Elektronikusan is használhatod a tervezőt vagy akár ki is nyomtathatod, ahogy én tettem.

1. Először is beírtam a fix pontokat (ciklámen színnel):

  • 6:45-től 17:00-ig munka: ebben az utazási idő is benne van, tehát háztól házig értendő. Utazás közben általában olvasok vagy zenét hallgatok, netezek a telefonomon.
  • előre megbeszélt programok: találkozók, edzések (mivel nem egyedül járok, hanem az egyik kolléganőm az állandó edzőtársam)

dsc_0125.JPG

2. Aztán kigondolom, hogy mit fogok enni a nap folyamán. Ezt érdemes elsőként ceruzával beírni, mert ha utána tollal rögzíted, mi valósult meg az elgondolásból, akkor ezt a tervezőt étkezési naplóként is tudod használni (amennyiben dietetikushoz jársz, vagy szeretnéd nyomon követni a táplálék-, tápanyagbeviteledet, hogy utólag következtetéseket vonhass le belőle, akkor ez hasznos lesz).

3. Ehhez kapcsolódik az is, hogy megtervezem, melyik nap megyek bevásárolni, mivel készülök a főzéshez a következő napra (világoskék színnel): magvak, hüvelyesek beáztatása a másnapi tejkészítéshez, főzéshez. Húsok, korábban készített ételek kivétele a fagyasztóból, stb. Ezeket nem írom be egész hétre előre, mert ennyire nem tudok előre gondolkodni. Általában a hétfői és esetleg a keddi menümet gondolom ki hétvégén, és a hét folyamán alakítgatom a táblázatot. A munka utáni rugalmas elintéznivalókat, mint pl. a posta, vitaminvásárlás a torna/egyéb program sorba írom, mert ezeket közvetlen hazafelé menet ejtem meg.

dsc_0128.JPG

4. A vacsora és az utóvacsora mellett láthatsz egy keskeny oszlopot. Ezt azzal a céllal hagytam a táblázatban, hogy ide beírhasd a napi vízfogyasztásodat. Az egyéb, CH-számolós folyadékok már az étkezések melletti rubrikákba kerüljenek be, de a vizet elég itt összesítened (szerintem). Ha nem szeretnéd vagy nem tudod nap végéig fejben tartani, mikor hány deci csúszott le, akkor célszerű striguláznod bizonyos mértékegységenként, pl. 5 decinként.

Remélem, hasznos volt számodra a táblázat és a leírás hozzá. Amennyiben úgy érzed, maradt még nyitott kérdés benned, akkor tedd fel bátran kommentben vagy a Rólam menüpont alatt található elérhetőségeim valamelyikén! Jó tervezgetést, kicsivel egészségesebben! ;)

dsc_0129.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://irtoura.blog.hu/api/trackback/id/tr7012504887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása